SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Op beelden is te zien dat de politie ingrijpt.

Politie komt in actie bij vol terras in Laren, aanhouding verricht

  •  'Vredelievende actie'
  •   27 februari 2021
  •  

LAREN - De politie heeft zaterdagavond ingegrepen bij Witkamp in Laren. Het café had zaterdagavond een vredelievende actie opgezet om alle horeca zo snel mogelijk weer open te krijgen. Volgens de politie hielden de bezoekers van de protestactie geen afstand en dronken ze alcohol op straat.

Een grote groep van 150 tot 200 mensen had zich verzameld bij het café. Witkamp had al opgeroepen om de maatregelen te volgen, omdat ze geen problemen wilden met hun protestactie. De bedoeling was om kaarsen te laten branden op het terras. Op sociale media ging werd al duidelijk dat de actie breed gesteund zou gaan worden. De politie maakte er echter een einde aan, omdat het te druk was. Een grote groep weigerde echter om te vertrekken.

Aanhouding

Via sociale media gaan beelden rond van de optredens van de politie. De vredelievende actie van Witkamp resulteerde uiteindelijk in een leeg terras. Er is niet bekend over coronaboetes zijn uitgedeeld.

Wel is er een man aangehouden, die opruiende teksten riep en de politie beledigde. De man is meegenomen naar het bureau.

In Zutphen werd zaterdag een stuk rustiger actie gevoerd...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.