Café Witkamp is van plan om terras weer open te gooien, ondanks dat het niet mag

Café Witkamp is van plan om terras weer open te gooien, ondanks dat het niet mag

Het Larense café Witkamp is van plan om zaterdag haar deuren weer open te gooien. En ze zijn niet de enige want een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland roept ondernemers op om massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen.

"Aanstaande zaterdag doen we mee aan de horeca-actie van 18.00 uur en 20.00 uur", schreef het café in een inmiddels verwijderde Facebook-post. Ook gaven ze aan dat het een 'geweldig feest' zou gaan worden. Later hebben ze een iets genuanceerder bericht op hun pagina geplaatst. Daarin staat dat er op het terras drankjes verkocht zullen worden.

"We laten ons horen om aandacht te krijgen voor de situatie waar wij, als horeca-ondernemers, nu al zeven maanden mee te maken hebben", leggen ze uit. "Onze deuren blijven gesloten maar wij zullen drankjes verkopen op ons terras, de muziek en lichten in ons pand zullen aan gaan." Ze zijn het niet eens met de opgelegde corona-maatregelen. "Al zeven maanden mogen wij jullie niet verwelkomen, al 7 maanden zit ons personeel grotendeels thuis en wij zijn van mening dat wij, met inachtname van de opgelegde coronaregels, prima kunnen bedienen."

Versoepelingen

Andere horecagelegenheden in het land hebben aangegeven hun terrassen op dinsdag 2 maart open te gooien. Ze vinden het oneerlijk dat er versoepelingen voor de detailhandel zijn, maar niet voor de horeca. Vooralsnog zijn er geen andere ondernemers in de regio die bekendgemaakt hebben dat ze open willen gaan in de komende dagen. 

Ook horeca-ondernemer Anton Menkveld is helemaal klaar met de maatregelen... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.