Bijna zestig nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in de regio
Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

Bijna zestig nieuwe coronabesmettingen geconstateerd in de regio

In de afgelopen week zijn bijna zestig inwoners uit de regio positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Ten opzichte van een week eerder is het een lichte daling.

In een week tijd werden er 59 nieuwe besmettingen geconstateerd in de gemeenten Zutphen, Brummen en Lochem. In Zutphen waren het er het meest, daar werden 29 inwoners positief getest op COVID-19. Daarop volgt Lochem met 17 inwoners en Brummen met 13 positieve testen.

Lichte daling

Een week eerder kregen 75 mensen te horen dat ze besmet zijn. Toen waren het er vooral veel in Zutphen, namelijk 41. Het aantal lijkt nu te dalen, omdat er 'maar' 29 inwoners slecht nieuws kregen. In Lochem bleef het aantal gelijk, in Brummen zakte het ook iets.

De vaccinaties gaan ondertussen door, maar veel versoepelingen zijn nog niet op komst. Begin deze week besloot het kabinet de avondklok te verlengen tot 2 maart. Wel mochten vele winkels weer een beetje de deuren openen, door het afhalen van producten mogelijk te maken. Ook gingen deze week de scholen weer open, al werd dat op sommige plekken nog even tegengehouden vanwege de sneeuw.

Onderneemster Mariska Rossel opent haar winkel voor afhalen, luister naar het gesprek...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.