Gemeenten organiseren FIFA-toernooi met flinke hoofdprijs

Gemeenten organiseren FIFA-toernooi met flinke hoofdprijs

De gemeenten in de regio organiseren een FIFA 21-toernooi in de voorjaarsvakantie. Dat doen ze om een activiteit te kunnen bieden aan jongeren. Het idee is ontstaan door een unieke samenwerking met voetbalclub Go Ahead Eagles. De winnaar van het toernooi gaat er met een flinke prijs vandoor.

Het toernooi is bedoelt voor alle jongeren van twaalf jaar en ouder. Er worden twee events en een finaledag gehouden. "Jongeren hebben de afgelopen tijd veel in moeten leveren", legt de Brummense wethouder Ingrid Timmer uit. "Elkaar zien en spreken is ontzettend belangrijk en dat is in deze tijd een uitdaging. Een online FIFA-toernooi is nu een mooi alternatief om toch actief met elkaar in contact te zijn."

Veilig georganiseerd

Twee middagen lang, maandag 22 februari en woensdag 24 februari, wordt er gespeeld. Om het toegankelijk te houden wordt er alleen gespeeld met clubs- en landenteams. Vervolgens is er een finale op zaterdag 27 februari met de top acht spelers. De winnaar van de finale krijgt een Playstation 5.

Omdat alles online wordt gespeeld, is het 'coronaveilig'. In principe komt er niemand bij elkaar, tenzij mensen zelf bij elkaar gaan spelen. In totaal is er plek voor 128 jongeren per toernooidag. Aanmelden kan vanaf vrijdagmiddag via de website van Go Ahead Eagles.

De trailer van FIFA 21...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.