Ruim zeventig nieuwe coronabesmettingen in de regio

Ruim zeventig nieuwe coronabesmettingen in de regio

Het aantal coronabesmettingen in de regio is de afgelopen week licht gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. In een week tijd kwamen er 75 besmettingen bij.

In een week tijd werden 41 mensen uit de gemeente Zutphen positief getest op het virus. In de gemeente Brummen ging het om 17 nieuwe gevallen, net als in Lochem. Een week eerder lag het aantal in Brummen net iets hoger met 18 positief geteste personen.

In de gemeente Zutphen lag het een week eerder nog lager, toen werden er 33 inwoners positief getest. Het aantal gevallen wordt sterk beïnvloed door het aantal mensen die zich laat testen. Er zijn nog steeds veel mensen die wel klachten hebben, maar geen bezoek brengen aan de teststraat van de GGD.

Versoepelingen

Hoewel de cijfers landelijk lijken te dalen, zijn er nog grote zorgen voor een derde golf. Die zorgen zijn er mede doordat er steeds meer coronavarianten bijkomen, die besmettelijker zijn. Ondertussen wordt er al wel volop gevaccineerd, en is zijn de 90+'ers aan de beurt voor een prik. Ook zorgmedeewrkers worden nog steeds gevaccineerd.

Vanaf maandag mogen de basisscholen weer open, met enkele nieuwe maatregelen. Zo moet een hele klas in quarantaine als één leerling besmet blijkt te zijn. Ook is er het advies om kinderen in groep zeven en acht mondkapjes te laten dragen. De meeste scholen volgen dit advies op. Steeds meer winkels mogen vanaf volgende week weer producten gaan leveren aan klanten. Niet fysiek in de winkel, maar doormiddel van online bestellen en bij de winkel op een afgesproken tijdstip afhalen.

Burgemeester Annemieke Vermeulen roept op om je aan de maatregelen te houden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.