Meer vrijwilligers actief voor Zutphenaren met geldproblemen na samenwerking

Meer vrijwilligers actief voor Zutphenaren met geldproblemen na samenwerking

Schuldhulpmaatje Zutphen heeft de handen ineen geslagen met welzijnsorganisatie Perspectief Zutphen. Dit zorgt er onder andere voor dat ze vanaf volgende maand meer vrijwilligers krijgen.

De organisaties gaan samenwerken om ondersteuning te bieden aan mensen met financiële problemen. Coördinator Gidie Ritzerveld van Schuldhulpmaatje: "Wij werken al jaren goed samen met Perspectief. In de ondersteuning is het van grote meerwaarde dat we nog kortere lijnen hebben met Perspectief. Dat brengen de nieuwe vrijwilligers mee."

Ook voor Perspectief Zutphen is het een vooruitgang, zegt manager sociaal werk Ilona Koops. "Het is een mooie stap in de samenwerking. Tot nu toe had elk sociaal wijkteam van Perspectief een aantal vrijwilligers die mensen met financiële problemen praktisch ondersteunde. Ook Schuldhulpmaatje biedt hulp met vrijwilligers. Het is logischer om vrijwillige ondersteuning bij één organisatie te beleggen."

'Korte lijntjes'

Voor praktische hulp bij het op orde brengen van de financiën kunnen mensen terecht bij Schuldhulpmaatje. Soms is er meer hulp nodig. In dat geval kunnen mensen een beroep doen op Perspectief. "En als er een professional én een vrijwilliger nodig is, is dat snel geregeld, omdat beide organisaties korte lijnen hebben."

Het coronavirus zorgt voor meer schulden...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.