Aantal coronabesmettingen blijft redelijk gelijk, maar alsnog tientallen gevallen
De testlocatie in Zutphen.

Aantal coronabesmettingen blijft redelijk gelijk, maar alsnog tientallen gevallen

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio lijkt stabiel te blijven. Hoewel dat positief klinkt, betekent het wel dat er nog tientallen besmettingen per week worden geconstateerd. Per dag schommelen de cijfers nog steeds.

In een week tijd werden 33 inwoners uit de gemeente Zutphen positief getest op het coronavirus. Een week eerder waren dat er 27. In de gemeente Brummen werden afgelopen week 18 personen positief getest, vorige week waren dat er 16.

Tientallen

In totaal stijgt het aantal positief geteste personen in de regio daarmee met 51, ten opzichte van 43 een week eerder. Hoewel het relatief weinig lijkt, zijn het er toch tientallen per week. In de gemeente Zutphen staat de teller met het totale aantal al op 1730, in Brummen op 833.

Ondertussen wordt er haast gemaakt met de vaccinatie. De groep 90-plussers is aan de beurt, tegelijk met een deel van de zorgmedewerkers. Iedereen krijgt een eigen uitnodiging voor de vaccinatie, welke niet verplicht is.

Avondklok

Om het aantal besmettingen nog verder terug te dringen is vorig weekend de avondklok ingegaan. Zonder geldige reden is het verboden om je op straat te bevinden tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Een geldige reden kan een werkverklaring zijn, maar ook mantelzorg of het uitlaten van de hond.

In diverse plaatsen in Nederland werd gedemonstreerd tegen de avondklok en braken zelfs rellen uit. Ook in Zutphen werden ongeregeldheden voorspeld, maar daar bleef het uiteindelijk rustig. De politie heeft het een en ander kunnen voorkomen.

In Zutphen bleef het rustig tijdens de avondklok...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.