'Coronaproof' parkeren bij Zutphens ziekenhuis kan niet, storing bij slagboom

'Coronaproof' parkeren bij Zutphens ziekenhuis kan niet, storing bij slagboom

In supermarkten en bij tankstations zie je de oproep steeds vaker: betaal contactloos. Dat zorgt ervoor dat je niet aan de vieze knopjes van de pinautomaat hoeft te komen. Tot voorkort kon dat ook bij de parkeergarage van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen, maar afgelopen week kon het niet.

Simpel, hygiënisch en dus 'coronaproof'. Je houdt je pasje tegen de kaartlezer van de slagboom en je mag de garage in. Ga je weer weg, dan doe je precies hetzelfde en wordt het verschuldigde bedrag afgeschreven. Geen gedoe met kaartjes en een 'vieze' betaalautomaat. Maar sinds vorige week kan dat niet. "De leverancier heeft het probleem vastgesteld", vertelt ziekenhuiswoordvoerder Carla Icking.

Nieuwe onderdelen

Het was alleen wachten op nieuwe onderdelen. "Contactloos betalen is dan op korte termijn weer mogelijk", aldus Icking. Donderdagochtend is het systeem weer gemaakt. Het knopje wordt door de vele ziekenhuisbezoekers aangeraakt. Maar toch is de kans op besmetting klein, denkt het ziekenhuis.

"Het risico dat het virus zich verspreidt via een knopje bij de ingang achten wij zeer laag." Het ziekenhuis adviseert om thuis je handen te wassen en vraagt bezoekers hun handen te desinfecteren bij binnenkomst. "Dat kan bij de handpompjes op diverse plekken in ons ziekenhuis. Dan blijft het ziekenhuis veilig voor patiënten, begeleiders, bezoekers en onze medewerkers."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.