Gedetineerden in quarantaine na coronabesmetting in Zutphense gevangenis

Gedetineerden in quarantaine na coronabesmetting in Zutphense gevangenis

Er is een coronabesmetting geconstateerd in de Penitentiaire Inrichting (PI) Achterhoek. Uit voorzorg moeten 58 gedetineerden de komende dagen in hun cel blijven, als quarantaine.

De besmetting werd geconstateerd bij een gevangene die in vrijheid werd gesteld, omdat zijn straf ten einde was gekomen. De man wilde na zijn vrijlating naar het buitenland vliegen en werd daarom getest op het coronavirus. De test bleek positief te zijn.

Ingrijpende maatregel

De gedetineerden die op dezelfde afdeling verbleven moeten vijf dagen in quarantaine. "Het in quarantaine plaatsen van een hele afdeling is een ingrijpende maatregel, maar ook noodzakelijke oplossing om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan", legt gevangenisdirecteur Danny Vette uit. Al het bezoek voor de afdeling is afgezegd, familieleden en bekenden mogen dus niet langskomen. 

Voor zover bekend is er verder niemand die het virus heeft, en is het een voorzorgsmaatregel. "Onder de meeste gedetineerden is dan ook begrip, ze snappen heel goed dat deze maatregel nodig is voor hun gezondheid", aldus Vette.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.