Oproepen tot rellen in Zutphen: gemeente legt noodbevel klaar
De politie is alert in de wijk Waterkwartier.

Oproepen tot rellen in Zutphen: gemeente legt noodbevel klaar

De gemeente Zutphen heeft een noodbevel klaarliggen. Dit voor de rellen die aangekondigd zijn voor dinsdagavond. Ook de politie staat klaar om eventuele onruststokers aan te pakken. 

"We hebben een concept noodbevel klaarliggen", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Deze kunnen we dan binnen zeer korte tijd afgeven. We zijn dus voorbereid." Via verschillende wegen zijn ondernemers en bewoners gevraagd rekening te houden met mogelijke rellen. Brievenbussen worden afgeplakt en losse spullen zoals containers en fietsen worden binnengezet. 

Er zijn rellen aangekondigd op specifieke plekken in Zutphen. Via social media kanalen roepen mensen elkaar op om te komen en "voor de vrijheid te strijden." Sinds de avondklok zijn er al in verschillende steden in Nederland rellen geweest. Ook de politie bereid zich voor op de avond. Ze hebben al verschillende tips gekregen en zeggen deze zeer serieus te nemen.

'Hou het rustig'

Wijkagent Marien ten Brinke vraagt zijn volgers via Instagram om het rustig te houden. "Het is je eigen stad en je eigen wijk. We moeten met z'n alle laten zien dat we onze hersenen hier wel kunnen gebruiken. Zorg dat je om negen uur binnen bent en hou het rustig."

 

De politie zal actief controleren in de gehele gemeenten en vooral op plekken waar rellen aangekondigd zijn. Burgemeester Annemieke Vermeulen: "Heb je plannen om onze stad te vernielen? Neem dan even de tijd om te begrijpen dat de politie en de handhavers en alle ordediensten momenteel op scherp staan."

De afgelopen dagen waren in andere steden al rellen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.