'We moeten niet vergeten in wat voor mooie omgeving we wonen'

'We moeten niet vergeten in wat voor mooie omgeving we wonen'

  •  Bijzondere natuur
  •  20 januari 2021
  •  

We wonen in een prachtig gebied. Maar heb je dat eigenlijk nog wel door als je er elke dag doorheen rijdt? Hoogleraar Paul Opdam, betrokken bij de stichting Landschapsnetwerk Brummen, heeft alles samen met een grote groep vrijwilligers samengevat in een de Landschapsbiografie van de gemeente Brummen.

"Brummen heeft één van de meest bijzondere landschappen van Nederland, maar als je er woont wen je eraan", legt hij uit. En daarom hebben ze het boek uitgebracht. "We willen de mensen in Brummen meer bewust maken van hoe bijzonder het landschap is."

Ron Selles in gesprek met Paul Opdam. Lees verder onder de podcast...

Er zit nog een belangrijke boodschap achter. Want "ook willen we ze laten zien dat ze, door wat te doen, de toekomst van het landschap in handen hebben. Want er zit de komende jaren veel aan te komen wat betreft klimaatverandering en dergelijke."

'Begin bij je eigen tuin'

Wat moet er dan gebeuren? "Dat begint bij je eigen tuin, maar het gaat ook om de bermen en natuurlijk ook om de boeren. Door goed samen te werken kan het landschap in de benen gehouden worden en misschien zelfs verbetert worden."

De Landschapsbiografie zal een box worden die in april gepresenteerd wordt.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.