Ondanks vuurwerkverbod veel schade in Zutphen, rekening van 17-duizend euro
Een afvalbak vervangen kost al honderden euro\'s.

Ondanks vuurwerkverbod veel schade in Zutphen, rekening van 17-duizend euro

De afgelopen jaarwisseling zijn er in de gemeente Zutphen een tal van vernielingen gepleegd met vuurwerk. De kosten van de schade aan de materialen bedraagt 17.370 euro voor de gemeente.

Het gaat om vernielingen van veel afvalbakken, een paar trotoirkolken en schade aan een houten kunstwerk op de Den Elterweg. Deze objecten kosten veel geld om ze te vervangen. De vervanging van een afvalbak kost al vierhonderd euro en het kunstwerk is voor zesduizend euro beschadigd.

Schade vergelijkbaar met vorig jaar

Vorig jaar pleitte burgemeester Annemieke Vermeulen voor een vuurwerkverbod, mede vanwege de hoge kosten door de schade. Deze jaarwisseling was dat verbod er, in verband met het coronavirus. Bij de vorige jaarwisseling kon de gemeente 16.210 euro aftikken voor de schade, dit jaar -met vuurwerkverbod- is het zelfs meer.

Of dat komt doordat er meer illegaal vuurwerk is afgestoken, is niet te zeggen. De afgelopen jaren liepen de kosten voor het herstel van de vuurwerkschade sowieso al op. Voor de gemeente Zutphen is het elk jaar een tegenvaller, zeker nu er nog steeds hard bezuinigd moet worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.