Alex van Hedel in nieuwjaarsrede: 'We stellen ons eigen belang voorop'
Alex van Hedel.

Alex van Hedel in nieuwjaarsrede: 'We stellen ons eigen belang voorop'

Burgemeester Alex van Hedel haalt in zijn nieuwjaarsrede uit naar de "groepen mensen die op straat, tv en sociale media de indruk wekken verstand te hebben van virussen." Ook benadrukt hij dat er mooie initiatieven ontstaan zijn in Brummen tijdens de coronapandemie het afgelopen jaar.

Van Hedel: "Hoe komen we weer terug in het 'oude normaal'? Moeten we onze universitair deskundigen vertrouwen (we besteedden gezamenlijk grofweg zo'n 40 miljard per jaar aan onderwijs en onderzoek, van basisschool tot universiteit) of hebben we begrip voor de standpunten van groepen mensen die op straat, tv en sociale media de indruk wekken ver- stand te hebben van virussen en gelijktijdig van voetbal? Daar zijn immers ook heel veel deskundigen van."

Hij zegt echter de teleurstelling en het verdriet van mensen wel te snappen. "Hoewel nagenoeg iedereen deel wil uitmaken van een samenleving, alleen is immers ook maar alleen, stellen we toch ook vaak ons eigen belang voorop. Mens eigen denk ik. Je zult onder de huidige omstandigheden maar je baan verloren zien gaan of de dreiging van een faillissement van je zorgvuldig opgezet bedrijf boven je hoofd hebben hangen. Wat had ik een prachtige tijd toen ik de middelbare school verliet en als jongvolwassene op eigen benen ging staan; heel veel jongeren hebben die unieke tijd in 2020 verloren zien gaan."

Initatieven

Naast kritiek op de complotdenkers haalt hij ook de initiatieven aan die opgezet zijn in de gemeente. "Personen die het wat breder hebben financierden gratis maaltijden, bereid door en met onze eigen ondernemers, voor ouderen die in een isolement raakten. Er waren zangkoren die buiten bij zorgcentra een concert ten gehore brachten, jongeren die boodschappen deden voor inwoners met een beperking en zoveel, zoveel meer! En niet te vergeten onze vele lokale ondernemers die allerhande hulpmiddelen bedachten om ons veilig onze lokale inkopen te kunnen laten doen. We werden creatief, innovatief en vooral hartverwarmend. Wat eerst fantasie was, werd werkelijkheid."

Alex van Hedel aan het begin van de coronacrisis...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.