Winkels houden deuren gesloten: maar deze fotozaak mag wel open van gemeente

Winkels houden deuren gesloten: maar deze fotozaak mag wel open van gemeente

Alle niet-essentiële winkels hebben hun deuren moeten sluiten door de lockdown. Maar er zijn uitzonderingen zoals fotozaak Foto Pieter Keuzekamp. Deze ondernemer mag gewoon klanten ontvangen.

De deuren van de winkel in de Zutphense binnenstad staan gewoon open voor klanten. "Ik heb goedkeuring gekregen van de gemeente gekregen om open te gaan, ik blijf echter niet de hele dag open. Om één uur in de middag gaat de boel weer dicht", aldus eigenaar Pieter Keuzekamp. Druk heeft hij het nog niet gehad: "Uiteraard loopt het niet storm. Maar ik ben al blij dat ik wat te doen heb. Dit is beter dan thuiszitten." 

De gemeente heeft hem inderdaad toestemming gegeven om open te gaan: "Het is noodzakelijk dat inwoners een pasfoto kunnen laten maken wanneer zij een nieuw paspoort of legitimatiebewijs moeten aanvragen", aldus burgemeester Annemieke Vermeulen. En daarom hebben ze een tussenoplossing bedacht. Het Rijk gaat nog een uitgebreidere beslissing nemen over dit soort winkels. 

Alleen pasfoto's

Bij Keuzekamp stonden de schappen en borden gewoon buiten, wat de indruk werkt dat je gewoon een nieuwe camera of een fotolijstje mag kopen. Maar dat is niet zo, beklemtoont Vermeulen: "Op dit moment mogen ze uitsluitend op telefonisch afspraak pasfoto's maken en verder moet de winkel helemaal dicht zitten." Keuzekamp heeft zijn spullen die buiten stonden op verzoek van een Buitengewoon Opsporingsambtenaren (boa) moeten verwijderen. "Dit hebben wij in automatisme buiten gezet.  Ben blij dat ik op deze fout ben gewezen", legt hij uit. 

Lees verder onder de foto...

De spullen voor de deur moesten van een boa weggehaald worden | Harm Seubring / LGLD
De spullen voor de deur moesten van een boa weggehaald worden

Ook andere fotozaken mogen pasfoto's maken. Ringfoto Drent heeft een briefje op de deur hangen met het telefoonnummer. Een medewerker komt dan op het moment van de afspraak naar de zaak toe, om pasfoto's te maken. 

Andere winkels, zoals kledingwinkels, moesten hun deuren sluiten...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.