Zutphense ondernemers niet blij met maatregelen, 'dit is gewoon oneerlijk'
De gesloten-briefjes zijn weer opgehangen.

Zutphense ondernemers niet blij met maatregelen, 'dit is gewoon oneerlijk'

Ons land, en dus ook de regio, gaat vijf weken lang opslot omdat het aantal coronabesmettingen flink gestegen is. Niet essentiële winkels moeten verplicht hun deuren sluiten tot half januari en dat is niet terecht vinden enkele Zutphense ondernemers. 

"Net als alle andere winkels troffen wij netjes de maatregelen. We deden er alles aan om open te mogen blijven op een verantwoordelijke manier. Maar toch moeten we sluiten", vertelt Rene Willemsen, eigenaar van De Baard van Warnsveld. "Wij worden nu we het hardste getroffen, net als de horecabranche", beklemtoont hij.

Hij is van mening dat er niet gekeken moet worden naar welke soorten winkels open mogen blijven en welke niet. Want "ik had gewoon netjes twee mensen in de zaak, terwijl er op andere plekken grotere groepen bij elkaar komen. Het ligt dus niet aan de winkel maar dat eromheen", legt hij uit.

Impact

Terwijl zijn barbershop altijd op maandag gesloten is besloot hij deze week toch open te gaan voor zijn klanten. "Mijn klantenkring is gewoon groot, voor hen heb ik het over." Willemsen hoopt volgend jaar zo snel mogelijk de deuren van zijn barber salon weer te openen. "Want dit alles heeft een flinke impact op mij en mijn zaak."

Sportschool-eigenaar Huseyin Çakan van Çakan Trainingen vind het absoluut oneerlijk dat de sportscholen ineens dicht zitten. "Het is niet bewezen dat sportscholen de grootste bron van besmettingen zijn en bovendien is juist gezondheid in deze tijd heel erg belangrijk", benadrukt hij.

Vijf lange weken

Volgens Çakan zit er teveel verschil in de maatregelen. "Eerst moeten we buiten trainen, dan mogen we weer naar binnen en nu moeten we opeens dicht". Vijf weken lang zijn zaak op slot houden vindt hij aardig pittig. Çakan gaat dan ook kijken naar alternatieven zoals online lessen. 

Tijdens de vorige lockdown gingen we langs bij De Baart van Warnsveld...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.