Jongeren krijgen gemeente zover om skatebaan aan te pakken: 'We zijn heel blij'

Jongeren krijgen gemeente zover om skatebaan aan te pakken: 'We zijn heel blij'

Op verzoek van Brummense jongeren wordt de skatebaan, in Park 't Goor, aangepakt. De toestellen en alles daar omheen worden vernieuwd en geoptimaliseerd.

"Enkele jongeren hebben hun plannen voorgelegd aan de gemeente. Binnen ons beleid en mogelijkheden hebben we met hen, maar ook met het jongerenwerk en de dorpsraad besproken hoe we de skatebaan kunnen vernieuwen", legt gemeente-woordvoerder Gert-Jan van Dijk uit.

Brummenaar Ruben Arendse heeft veel moeite gedaan om de gemeente tot zich te winnen. Maar het is uiteindelijk gelukt. "Ik vind het super tof dat we met veel contact en overleg er uit zijn gekomen en dat het nu allemaal geregeld is", zegt hij blij. "Ik heb van heel veel andere skaters gehoord dat ze er super blij mee waren."

Veiligheid

Het is niet zo dat de skatebaan onveilig was. Van Dijk: "De bestaande toestellen voldeden nog aan de normen, maar hadden wel aandacht nodig. Qua onderhoud, maar ook waren er wensen als het gaat om de vlakheid. Want staal en asfalt is geen gelukkige combinatie."

Momenteel werkt de gemeente nog hard aan de skatebaan. Alles moet in januari af zijn, zodat het weer in gebruik genomen kan worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.