Aantal positieve coronatests blijft flink toenemen in de regio
De testlocatie in Zutphen.

Aantal positieve coronatests blijft flink toenemen in de regio

  •  Steeds meer besmettingen
  •  11 december 2020
  •  

Het aantal coronabesmettingen in de regio stijgt steeds harder. Dat blijkt uit de bijgewerkte cijfers van het RIVM. Zutphen kreeg er deze week 61 besmettingen bij en zit op een totaal van 1105 besmettingen in de gemeente.

In de gemeente Brummen ligt het aantal relatief lager, maar daar zijn met de cijfers van vrijdag in totaal 440 besmettingen. Brummen kreeg deze week 44 besmettingen erbij, en is vergeleken twee maanden geleden verdubbeld.

Feestmaand in zicht

De kans is groot dat de stijging met de feestdagen nog groter is. De maatregelen worden vooralsnog niet soepeler of strenger, maar de vraag is of mensen zich daar aan gaan houden. Het kabinet kondigde eerder al aan strengere maatregelen in te voeren als de toename in het aantal besmettingen niet afneemt.

De feestdagen worden hoe dan ook anders dit jaar. Minder mensen aan de eettafel tijdens het kerstdiner, en de jaarwisseling wordt ook rustig. Dit jaar geldt er een algemeen vuurwerkverbod in Nederland. Ook gelden er strengere regels rondom carbidschieten, zoals dat je het carbidschieten moet melden bij de gemeente en het schieten mag alleen op 31 december tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Heb je corona-symptomen? Laat je dan testen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.