Trein- en bustijden in de regio gaan wijzigen: dit is wat je moet weten

Trein- en bustijden in de regio gaan wijzigen: dit is wat je moet weten

De nieuwe dienstregeling in Zutphen gaat met ingang van komende zondag in voor het openbaar vervoer. Voor een groot deel worden de vertrektijden van de bussen gewijzigd of krijgen ze andere routes.

De vertrektijden moeten beter aansluiten op de treinen of zou het mogelijk maken om meer te kunnen reizen naar je bestemming. De tijden van de NS-treinen worden maar voor een klein gedeelte aangepast.

Treinen

In het weekend en in de avonden wijzigen de vertrektijden van de treinen Apeldoorn – Zutphen- Winterswijk. Daarnaast gaat in het weekend de sneltrein ook overdag rijden zodat je tot een half uur sneller vanuit de achterhoek naar de randstad kan reizen.

De laatste trein rijd van Apeldoorn naar Winterswijk inplaats van half 12, zijn laatste rondje om 12 uur. Treinen zoals naar Zwolle of Arnhem krijgen geen andere vertrektijden maar de trein van Oldenzaal naar Zutphen wel.

Gewijzigde en nieuwe Arriva buslijnen

Buurtbus 193 gaat ook door de nieuwe dienstregeling via bedrijventerrein Vorden rijden. De buurtbus rijdt normaliter van Zutphen via Warnsveld, Vierakker en Wichmond naar Vorden.

De vlinder die van Zutphen naar Almen en Laren rijdt (lijn 854) gaat ’s-avonds eerder rijden. Bussen die naar Zutphen toe rijden zoals lijn 51 en 82 (vanuit Doetinchem) en lijn 81 (vanuit Deventer) krijgen ook gewijzigde vertrektijden.

Om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van je reizen vanaf 13 december, bekijk daarvoor de reisplanner. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.