Buurtbewoners kenden eigenaar drugsschuur Baak niet: 'Je zag ze nooit'

Buurtbewoners kenden eigenaar drugsschuur Baak niet: 'Je zag ze nooit'

Buurtbewoners van het drugslab dat zondagavond is aangetroffen in Baak reageren geschrokken. De buurtbewoners kenden de eigenaren niet en wisten ook niet wat er zich allemaal afspeelde in de boerderij en de schuur.

"We kenden de bewoners niet, maar we reden er wel eens langs met de auto. Ons is nooit bij het huis iets vreemds opgevallen", aldus een bedrijf uit de buurt. Een andere bewoonster beaamt dit: "Wij waren geschrokken toen we een berichtje erover ontving. Het is namelijk wel erg dichtbij. 

Lees verder onder de video...

Omgeving afgezet maakte indruk

Het huis werd zondagavond na de inval afgezet met lint door de politie. De omgeving van de boerenschuur in het buitengebied is zondagnacht en maandag beveiligd door zwaar bewapende agenten. De twee verdachten van het drugslab zijn een 49-jarige man uit Baak en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

"We hebben gezien dat de omgeving werd afgezet met lint, maar ik weet niets over de bewoners. Je zag ze nooit", aldus een ander bedrijf uit de buurt. Een ander buurtbewoner reageert: "Je houdt je er simpelweg ook eigenlijk nooit mee bezig wat er bij een ander gebeurd, maar het is dan wel dubbel zo hard schrikken als er ineens zoveel politie in je buurt staat.

Politiechef Michel Beekhuis bij TafelPraat over drugs in de regio...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.