Drugslab aangetroffen in Baak: zwaar bewapende agenten voor de deur

Drugslab aangetroffen in Baak: zwaar bewapende agenten voor de deur

De politie heeft zondagavond een inval gedaan aan de Dollemansstraat in Baak. Hierbij hebben ze een drugslab ontdekt. In het pand trof de politie chemicaliën aan. Het lab was nog niet in werking, maar in aanbouw.

Er zijn twee verdachten aangehouden. De verdachten zijn een 49-jarige man uit Baak en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Agenten startten een onderzoek nadat zij een tip hadden gekregen. Op basis van de informatie is besloten om het Arrestatieteam een instap te laten doen.  Maandag was de politie nog lange tijd bezig met het ontruimen van de schuur. 

Lees verder onder de video..

Het drugslab werd aangetroffen in een boerenschuur in het buitengebied. De hele zondagnacht en maandag is de omgeving beveiligd door de zwaar bewapende agenten. De Landelijke Forenschische Opsporing is ingezet om de zaak te onderzoeken. Ook medewerkers van de brandweer zijn aanwezig om assistentie te verlenen, zeer waarschijnlijk in verband met gevaarlijke stoffen.

Buurtbewoners reageren geschrokken: "Dit verwacht je niet hier. Ik had er geen idee van dat dat daar afspeelde", legt een buurvrouw uit. Een buurman: "Er liepen daar wel vaak ongure figuren. Dus ik had eigenlijk wel al een beetje het vermoeden. Maar je hoopt natuurlijk dat het niet zo is."

'Opgeruimd staat netjes'

Het onderzoek naar het drugslab is maandagochtend in gang gezet. Opruimdienst SEON is aanwezig om het lab te ruimen. Om wat voor drugs het precies gaat wil de politie niet kwijt. De buurt schrok van de inval. "Het was echt eng zoveel politie. Ik was bang dat ze gingen schieten maar het viel gelukkig allemaal mee. Gelukkig dat die criminelen nu achter slot en grendel zitten. Opgeruimd staat netjes." 

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.