Het gaat vaak (bijna) fout op rotonde Warnsveld, maar gemeente gaat er niks aan doen

Het gaat vaak (bijna) fout op rotonde Warnsveld, maar gemeente gaat er niks aan doen

Fietsers die uit meerdere richtingen komen en automobilisten die de weg op jagen: er zijn veel klachten over de rotonde Draaiomsdreef-Lage Weide in Warnsveld. Deze komen ook bij de gemeente terecht, maar er is volgens hen geen aanleiding om de situatie te veranderen vind de gemeente. 

"We kennen de situatie: op de rotonde is één fietsoversteek, waarbij de fietsers uit beide richtingen komen. Dit is atypisch voor een rotonde, meestal komen de fietsers uit één richting", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Automobilisten moeten hier dus alert op zijn. Dit wordt aangegeven met borden."

'Enkele meldingen'

Dit jaar is het al meermaals fout gegaan, voornamelijk met lichte verwondingen en wat schade als resultaat. De gemeente ziet nog geen aanleiding om de situatie te veranderen. "De afgelopen jaren zijn slechts enkele meldingen binnengekomen over de rotonde Draaiomsdreef-Lage Weide. Door fietsers geen voorrang meer te geven, kan de verkeerssituatie juist onduidelijk worden en daarmee gevaarlijker", aldus de woordvoerder. 

Het plaatsen van borden zou de situatie bij de rotonde misschien wel kunnen verbeteren. Volgens de gemeente zou het de automobilisten alerter kunnen maken op de weg.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.