Brrr... blijft de ijzige kou deze winter hangen?

Brrr... blijft de ijzige kou deze winter hangen?

  •  Dit gaat het weer doen
  •  30 november 2020
  •  

Deze week begint december, de feestmaand van het jaar vol cadeautjes en tradities, maar ook het meteorologische start van de winter. Bij heel wat huizen staat de kerstbomen er al en sommige hebben zelfs al de wanten en sjalen uit de kast getrokken: maar wordt er ook echt zo'n ijzig najaar voorspeld?

Zondagnacht was er sprake van de eerste officiële vorst van het winterhalfjaar met een temperatuur flink onder de nul. Het is overigens ook al wat gladder op de weg en zo belooft de decembermaand dan ook flink koud te worden in de regio met temperaturen tussen de twee en zes graden.

Ook is er dit jaar kans op een oostenwind, die de gevoelstemperatuur kan laten zakken en verwachten we tussen de vijftien en tweeëntwintig dagen regen. Vergeet dus dan ook zeker niet om komende weken je regenponcho mee te nemen naar school of werk.

Ooit was er sneeuw

Tien jaar geleden was het ook een extreem koude winterjaar, lag er sneeuw en het strooizout was al gauw op. Nu kan het strooizout misschien nog wel een jaar blijven liggen. Een dikke pak sneeuw wordt er de komende weken sowiezo niet voorspelt. 

Het weer van komende week wordt ietsjes zachter, waardoor het in de nachten vaker bewolkt is en wat minder goed kan afkoelen. De temperaturen liggen dinsdag nog het hoogste in de regio met circa negen graden. De rest van de week wordt het overdag tussen de vier en zes graden.

Zo blijf je winter-proof

Ondanks de winter wat zachter voorspeld wordt staan de verwarmingen toch alweer een tijdje aan. Drink voldoende, kleed je goed aan en blijf bewegen ondanks de kou, wind of regen. 

Dus pak je fiets of maak eens een wandelingetje in de frisse buitenlucht en kruip naderhand pas op de bank of in de stoel. 

Weer online over de winter...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.