Pittige verbouwing St. Elisabeth afgerond: 'Het was lastig, maar het resultaat is er'

Pittige verbouwing St. Elisabeth afgerond: 'Het was lastig, maar het resultaat is er'

De grote verbouwing in St. Elisabeth, het woongebouw in het centrum van Zutphen, is afgerond. De bedoeling was om het gebouw modern, zelfstandig, beschut, comfortabel en duurzaam te maken.

Er is flink huisgehouden in het gebouw. De centrale hal, de gangen, de ontmoetingsruimte en het restaurant hebben een frisse nieuwe uitstraling. Er zijn 10 appartementen toegevoegd en de bestaande 78 appartementen zijn energiezuiniger gemaakt. Dat alles zorgt voor meer wooncomfort voor de huurders. Daarnaast werd de verbinding met de aanleunwoningen gesloopt, waardoor een nieuwe, ruimere entree van het hoofdgebouw mogelijk werd.

Het was een ingrijpende verbouwing. Bewoners hadden overlast en bij één van hen kwam zelf een boor door de muur het huis binnen. "Dat ingrijpend washebben de bewoners geweten", beaamt mevrouw Laurensse, één van de bewoners. "Ga er maar aan staan; zo’n enorme klus terwijl het hele huis bewoond is."

Lees verder onder de foto...

 | Ons Huis

Arjen Jongstra, directeur-bestuurder van Ons Huis (eigenaar van het gebouw) begrijpt heel goed dat de overlast niet altijd meeviel: "Door de coronamaatregelen die vanaf half maart golden, werd het bovendien lastig om even aan de overlast te ontsnappen. Daarom waarderen wij de medewerking van de bewoners enorm. "

Trots

De werkzaamheden zijn afgerond en op het resultaat zijn ze trots. Jongstra: “Hopelijk kunnen de coronamaatregelen snel worden versoepeld, zodat de bewoners hun aandacht weer kunnen richten op ontmoeting en gezelligheid.”

Naast de overlast waar bewoners (onder andere op deze nieuwswebsite) over klaagde brak er tijdens de verbouwing ook nog eens brand uit. De bewoners zijn blij dat de rust weer weder gekeerd is.

 | Ons Huis

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.