Actie opgezet om uit huis gezet gezin aan een woning te helpen

Actie opgezet om uit huis gezet gezin aan een woning te helpen

De Zutphense SP springt in de bres voor de familie Nijland, die uit hun huis in Zutphen gezet zijn. De familie dreigt nu namelijk ook van camping De Grasplas in Vorden gestuurd te worden, omdat permanent wonen daar niet mag.

De politieke partij is, in samenwerking met de familie, een actie gestart om een woning voor het gezin te vinden. Het gezin woonde eerst in Zutphen, maar werden daar uit huis gezet. Dit omdat de woning een dienstwoning is en ze daar dus niet mochten wonen.

Fractievoorzitter Nils Müller vindt het onacceptabel dat een gezin met kind op straat dreigt te komen te staan: "Verhuurder Siemen Schouten is een boef. Hij had deze kamers nóóit mogen verhuren. Dat wist hij al jaren, en tóch deed hij het, om 500 euro te vangen van een gezin dat dringend een woning nodig had."

Woonbedrijf Ieder1

Müller is van mening dat woonbedrijf Ieder1 moet helpen. "Deze grootste verhuurder van Zutphen gaat er in presentaties aan de gemeenteraad altijd prat op zo’n ontzettend mooie 'slaagkans' te hebben. Dit is hun kans om te laten zien wat hun mooie woorden waard zijn."

De partij roept via hun website op om de familie te steunen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.