Lang gekoesterde wens sportclub KVZ in vervulling: make-over accommodatie in volle gang

Lang gekoesterde wens sportclub KVZ in vervulling: make-over accommodatie in volle gang

Twee weken geleden is op de accommodatie van korfbalvereniging KVZ het werk gestart voor de vernieuwing en herinrichting van de velden. Gemeente Zutphen en de sportclub hebben de krachten gebundeld om samen het totale plan te kunnen realiseren.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de kerst afgerond en is de accommodatie van de club klaar voor de toekomst. Onder andere zijn er nieuwe energiezuinige LED-lichtmasten geplaatst en is de sporttechnische onderlaag minutieus afgegraven.

Oefenveld

Langzaam maar zeker worden de contouren van het verkleinde hoofdveld met daarnaast het nieuwe veld zichtbaar. Dit zogenoemde 'schuttersveldje' is een jarenlang gekoesterde wens, legt het bestuur van de club ui. "Om trefzeker te leren korfballen is heel veel oefenen met schieten cruciaal. Op het schuttersveldje nodigen de altijd klaar staande korven alle korfballers van KVZ, van jong tot oud, hiertoe uit."

Met opbrengsten uit verschillende acties heeft de club voor de verbouwing gespaard. Ze krijgen ook nog ondersteuning vanuit de gemeente. In totaal worden, bij meerdere sportclubs in Zutphen, drie kunstgrasvelden vervangen. Dit kost in totaal ruim een half miljoen euro. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.