Ook gemeente Brummen dringend opzoek naar pleegouders

Ook gemeente Brummen dringend opzoek naar pleegouders

Er wordt dringend gezocht naar nieuwe pleegouders in de gemeente Brummen. In Brummen zijn er, verdeeld over drie pleegzorginstellingen, twintig pleeggezinnen. De gemeente sluit zich hiermee aan bij Zutphen, die ook pleegouders zoeken. 

In sommige gevallen kunnen kinderen niet meer bij hun ouders wonen en is een (tijdelijke) uithuisplaatsing noodzakelijk. Om zoveel mogelijk kinderen toch 'zo thuis mogelijk' te laten opgroeien zijn er dringend meer nieuwe pleegouders nodig.

Bij elkaar passen

"Samen met pleegzorgorganisaties en enkele buurgemeenten maken we hier werk van. Dat was dit voorjaar gepland, maar hebben we uitgesteld. We haken nu aan bij de week van de pleegzorg", vertelt Gert-Jan van Dijk, woordvoerder van de gemeente Brummen.

Er zijn verschillende soorten vormen pleegzorg. Ook is het afhankelijk van de situatie waarin het kind en het gezin zich bevinden. Het is belangrijk om een klik te hebben tussen kind en ouder. Pleegouders kiezen zelf voor welke vormen zijn beschikbaar willen zijn: korte of lange tijd, dagdeel per week of bijvoorbeeld in weekenden.

Woensdagavond vindt er een digitale informatieavond plaats voor diegene die interesse hebben om eventueel ook pleegouder te worden. Tijdens deze avond krijg je alle informatie over pleegzorg en kun je vragen stellen.

Pleegouders doen hun verhaal bij NOS...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.