Grasmaaiende schapen zijn een blijvertje in Zutphen: 'we gaan zeker verder'
Schaapsherder Herbert Nijkamp.

Grasmaaiende schapen zijn een blijvertje in Zutphen: 'we gaan zeker verder'

De grasmaaiers van de gemeente Zutphen kunnen misschien wel in de verkoop. De pilot met schapenbegrazing, waarmee een schaapskudde door de gemeente trok om het gras kort te houden, is een succes.

"We zijn heel tevreden over de schapen en we willen er zeker nog een jaar mee verder", vertelt wethouder Annelies de Jonge. De bedoeling was dat de schapen in de maanden april, mei, juli en september drie rondes maakten door de wijken en langs een aantal scholen in Zutphen gingen. Maar de levende grasmaaiers zijn, anno november, nog niet vertrokken.

'Het is ook leuk'

"Het is niet alleen goed voor het gras, maar ook voor de mensen. Want het is erg leuk om naar de schapen te kijken", vertelt De Jonge. "We hebben gemerkt dat sommige stukken gras minder geschikt waren voor de schapen, dan waren ze bijvoorbeeld te snel klaar. En andere stukken zijn juist geschikt om toe te voegen."

De gemeente kijkt ook naar andere plekken waar de schaapskudde ingezet kan worden. Wethouder Annelies de Jonge bevestigt dan ook dat het niet bij de vier maanden blijft, maar dat ze langer blijven. "We gaan de afgelopen periode evalueren met inwoners waar de schapen in de buurt hebben gelopen en ook met de schaapsherder."

Schaapsherder Herbert gaf eerder uitleg over zijn kudde...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.