Dit jaar een vuurwerkverbod? Zutphenaren zien het wel zitten

Dit jaar een vuurwerkverbod? Zutphenaren zien het wel zitten

Moet er dit jaar een totaal vuurwerkverbod komen, mede om het rustig te houden in de ziekenhuizen? Er wordt gepleit voor een tijdelijk verbod. We vroegen wat mensen op straat daar van vinden.

Lees verder onder de video...

Het kabinet heeft eerder dit jaar al besloten dat er geen knalvuurwerk en vuurpijlen mogen worden afgestoken. Ze hebben nu ook het dringende advies gekregen van het Veiligheidsberaad, bestaande uit alle veiligheidsregio's, om dit jaar een totaal vuurwerkverbod in te stellen. . Zo blijft het rustig in de ziekenhuizen en kan het personeel zich richten op corona-patiënten.

Geen kapotte handen of ogen

"Het voorkomt een hele boel slachtoffers van vuurwerk. Artsen en ziekenhuizen worden daar mee belast, dus het is een goed idee", legt een man uit. Een andere voorbijganger: "Je moet rekening houden met het zorgpersoneel. Die hebben geen zin met kapotte handen en vuurwerk in het oog."

Niet alleen het zorgpersoneel is de reden dat mensen een verbod willen. Ook wordt er al langer gediscussieerd over hoe slecht het voor het milieu is. Een vrouw: "Het is ook nog eens slecht voor het milieu! Elke gemeente moet gewoon een eigen vuurwerkshow organiseren."

Kabinetsbesluit

De gemeente Zutphen is nog terughoudend met een éénjarig vuurwerkverbod. "Wij wachten nu het besluit van het kabinet hierover af." Een lokaal verbod zal er dus zeer waarschijnlijk niet komen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.