Ouders met peuter wonen in Zutphense kippenschuur, meldt Stadspartij over woningproblematiek
Foto ter illustratie.

Ouders met peuter wonen in Zutphense kippenschuur, meldt Stadspartij over woningproblematiek

De Stadspartij is van mening dat er een woning beschikbaar had moeten zijn voor de familie Nijland die door de gemeente Zutphen uit hun huis gezet is. Ze vinden dit het perfecte voorbeeld van een groter probleem wat speelt in Zutphen en kennen zelf ook een situatie die net zo schrijnend is.

Raadslid Hans Boersbroek legt uit dat Zutphen dit soort situaties zelf in de hand werkt. "Wij pleiten voor meer woningbouw in het lagere segment", legt hij uit. "Zij zijn onze toekomst om als stad in de juiste balans te kunnen blijven met de oudere rijken waar Zutphen nu kapitale appartementen voor laat bouwen vanuit korte termijn-strategie."

De partij heeft contact met een familie die in dezelfde situatie zit. "Deze mensen zijn geboren en getogen in Zutphen. Samen hebben zij twee kleine baantjes, een peuter en een hond en wonen illegaal in een verbouwde kippenschuur in ons buitengebied. Al 10 jaar lang wachtend op een echt huurhuisje via de woningbouw wat ze prima kunnen betalen, maar deze is er voor hen nog steeds niet is vanwege de enorme wachtlijst."

Aanpakken

Dat de familie Nijland uit huis gezet is ligt volgens Boersbroek vooral bij de huurbaas Sijmen Schouten. "Heel vervelend en pijnlijk voor hen, waar niet gemeente maar vooral de woningeigenaar laakbaar is om keihard te worden aangepakt." Wel zeggen ze dat betaalbare huur/koopwoningen in het lagere segment, voor onder andere starters, topprioriteit heeft bij de partij. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.