Coronabesmettingen nemen fors toe in de regio, grote stijging in Zutphen

Coronabesmettingen nemen fors toe in de regio, grote stijging in Zutphen

  •  Covid-19 nog niet voorbij
  •  30 oktober 2020
  •  

Oktober is al bijna voorbij, maar het coronavirus is nog zeker niet de wereld uit. Het aantal positief geteste personen neemt in de regio nog steeds flink toe, vooral in Zutphen. 

De afgelopen week liepen de cijfers van het aantal coronapatiënten in de regio flink op. Zo had de gemeente Zutphen 537 aantal besmettingen en Lochem 427. In Brummen ligt nog steeds net iets lager, maar heeft ondanks dat toch 216 coronagevallen. Dat is dus een drastisch verschil met vorige week toen het aantal coronapatiënten van Zutphen nog lag op 386. Lochem had vorige week 344 positief geteste personen en Brummen 147.

Inmiddels kunnen we goed zien dat de tweede golf aan besmettingen met COVID-19 in volle gang is. Het aantal besmettingen is niet alleen erg toegenomen maar er zijn ook nieuwe ziekenhuisopnames bijgekomen. Dat aantal ligt bij alle drie de gemeentes tussen de twintig en veertig opnames.

Verdubbeling

Voor de drie gemeenten is het allemaal een verdubbeling van begin deze maand. De gemeenten Zutphen en Lochem tellen het hoogste aantal coronabesmettingen. Het werkelijke aantal kan nog hoger liggen, omdat niet iedereen zich laat testen.

Op steeds meer plekken worden mondkapjes gedragen... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.