Joop Hekkelman publiceert 200ste column en legt uit wat hem drijft
Joop Hekkelman.

Joop Hekkelman publiceert 200ste column en legt uit wat hem drijft

Op 7 oktober 2016 publiceerde Joop Hekkelman uit Gorssel zijn eerste column. 'Je plek kennen', was de titel. Nu heeft hij een jubileum te vieren, omdat de tweehonderdste column is uitgekomen.

Tweehonderd columns vullen is niet niks. Wat het geheim van de smid is? "Ogen en oren de kost geven. Sowieso is interesse in wat er om je heen gebeurt een voorwaarde om wekelijks een column te schrijven. Ik merk dat ik wel alerter ben geworden qua focus op geschikte onderwerpen. Ik schrijf overigens puur vanuit mijn eigen interesse/betrokkenheid bij een onderwerp. In dat opzicht houd ik het dicht bij mezelf. Ik ben niet van populistisch roeptoeteren, maar wel van af toe de eigen mening laten klinken", legt Hekkelman uit.

LokaalGelderland is een lokaal nieuwsplatform, en dat zie je ook terug in de columns van Hekkelman. "Ik vind de regionale nieuwsvoorziening, daar schaar ik mijn column dan ook maar even onder, van grote waarde. Die sneeuwt in het brede medialandschap nogal eens onder", beklemtoont de Gorsselse. "Ik probeer met grotere onderwerpen, denk aan milieu of racisme, de link te leggen met de eigen omgeving, voor zover mogelijk."

Onbegrip

Hekkelman kan nog wel gewoon 'anoniem' over straat, maar "in mijn omgeving merk ik dat het aantal lezers stijgt. Veel reacties op Facebook en via WhattsApp. Af en toe worden hem zelfs onderwerpen getipt. Ook is er wel eens onbegrip. "De inhoud is geen opinie waarover verantwoordelijkheid moet worden afgelegd, die kan afhankelijk zijn van gemoedstoestand, een gebeurtenis et cetera. Over een jaar mag de columnist een heel andere mening hebben. Niet iedereen begrijpt dat."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.