Zutphense Daniel Brooke brengt EP uit: 'Dit is niet voor op de jaarmarkt'
Daniel Brooke

Zutphense Daniel Brooke brengt EP uit: 'Dit is niet voor op de jaarmarkt'

Zutphenaar Daniel Brokke (die op het podium staat als Daniel Brooke) heeft een nieuw EP uitgebracht, genaamd Deadheading. Zijn muziek zit in de buurt van punk muziek. Hoe zorg je dat dat, in Zutphen, goed tot z'n recht komt?

In de podcast Met Wie? praat hij uitgebreid over zijn nieuwe werk en over de weg naar de top. In veel lokale kroegen heeft hij nog niet gespeeld. "Bij mij is alles vooral online", legt hij uit. "Dat vind ik echt belangrijk. Ik hou van Zutphen, maar of het gewaardeerd wordt dat ik op elke braderie ga staan weet ik niet."

Harde gitaren

Zutphen kent ook weinig evenementen waar de hardere gitaren een plek krijgen. "Ik heb met mijn vorige bandje een keer op een jaarmarkt in Zutphen gestaan. Toen kregen we rare blikken van senioren. Dat was leuk om te doen hoor", lacht hij.

Langzaam bouwen zijn luistercijfers zich op. Wat zijn toekomstplannen zijn? "Ik zou graag m'n brood met muziek willen verdienen. En ik zou wel heel graag willen touren. Waar dat maakt niet uit. Of het nou New York of Baak is.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.