Hordes scholieren voor Albert Heijn Warnsveld, maar handje vol mag naar binnen

Hordes scholieren voor Albert Heijn Warnsveld, maar handje vol mag naar binnen

Wie deze week rond lunchtijd bij de Albert Heijn kwam viel het al op: er staan hordes scholieren te wachten tot ze naar binnen mogen. De supermarkt heeft de regels aangescherpt om het rustig in de winkel te houden.

Er mogen maximaal 30 scholieren per keer naar binnen. Medewerkers van de supermarkt houden de rest tegen. "Zo blijft het voor alle andere klanten ook rustig. En in deze tijd kan het echt niet te druk binnen zijn", legt één van de medewerkers uit.

Omdat de lunch in de schoolkantine klaarblijkelijk niet lekker genoeg is gaan vele tientallen scholieren in de lunchpauze naar de supermarkt toe. Omdat ze vaak alleen maar eten of snoep willen gaan ze allemaal naar dezelfde schappen toe. "En dat zorgt voor drukte en chaos."

Geen afstand

Een klant van de winkel reageert boos op de groep jongeren. "Houden jullie even anderhalve meter?", roept ze kwaad. Het beeld is misschien wat raar maar het mag gewoon, gezien (bijna) alle middelbare scholieren onder de 18 jaar zijn.

Het coronavirus is niet de enige reden dat het winkelpersoneel strenger gaat optreden. "We willen ook gewoon dat andere klanten er geen last van hebben. We willen voor iedereen toegankelijk zijn", zegt de medewerker. Hij wijst naar de toegankelijkheid-sticker van LokaalGelderland die de supermarkt eerder ontvangen heeft.

Het toegankelijkheids-keurmerk op de ruit van de Albert Heijn. | Harm Seubring / LGLD
Het toegankelijkheids-keurmerk op de ruit van de Albert Heijn.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.