Rabobank-pinautomaat verdwijnt uit Brummen, maar er komt een alternatief

Rabobank-pinautomaat verdwijnt uit Brummen, maar er komt een alternatief

Verwarring onder Brummenaren. Op de pinautomaat van de Rabobank, vlakbij de Dekamart, zit een sticker dat de machine binnenkort verdwijnt. De pinbox is de enige plek waar gepind kan worden buiten openingstijden van de winkels.

Op de pinbox is een mededeling geplakt: "Deze automaat wordt binnenkort verwijdert." Het klinkt drastisch, maar dat is het iets minder. "De pinautomaat van de Rabobank wordt vervangen door een Geldmaat", legt een woordvoerder van de bank uit. Inwoners van Brummen kunnen dus, met een kleine onderbreking, gewoon geld op blijven nemen. Naast de pinbox kan het alleen bij de Primera en Jumbo, tijdens openingstijden.

Lees verder onder de foto...

De nieuwe \'Geldmaat\'. | Geldmaat
De nieuwe \'Geldmaat\'.

Plofkraken

De pinautomaten van alle grote banken worden de komende tijd vervangen. Geldmaat is het nieuwe gezamelijke 'merk' van de grote banken. Doordat men in winkels steeds vaker direct pint, gebruiken we minder contant geld. Daarnaast worden er steeds vaker plofkraken gepleegd. Doordat de banken hun krachten bundelen zijn er minder pinautomaten nodig én zien ze er over een tijd allemaal hetzelfde uit.

Zondag met Lubach over de Geldmaat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.