Remy Koppel van Café Camelot: 'Wij gaan sluiten en kerstbomen verkopen'
Remy Koppel, voor de corona-pandemie.

Remy Koppel van Café Camelot: 'Wij gaan sluiten en kerstbomen verkopen'

Remy Koppel, exploitant van Café Camelot, weet het zeker: Het kabinet gaat besluiten dat de horeca haar deuren weer moet sluiten door het coronavirus. Daarom heeft hij alle voorbereidingen getroffen en gaat hij zelfs op een hele andere manier ondernemen.

"De besmettingen lopen in rap tempo op en daarom zal de boel dicht moeten. Ik schat de kans nihil in dat dat niet het geval is", legt hij uit. Bronnen melden aan verschillende landelijke media dat het kabinet de horeca dicht wil hebben.

Koppel denkt dat het voorlopig ook nog wel even zo gaat blijven. "Ik vermoed dat we dan pas in januari weer open mogen. Dit vanwege de feestdagen. Als alles voor de feestdagen weer open gaat kun je een derde golf verwachten."

Fusten zijn leeg

Ze hebben zich de afgelopen dagen al voorbereid op een sluiting. "Alle fusten zijn leeg en we hebben er rekening mee gehouden in de inkoop." Hoe ze het financieel gaan doen? "We hebben een buffer opgebouwd in de zomer. Die is groot genoeg om te kunnen overleven."

Kerstbomen verkoop

Omdat stilzitten voor niemand leuk is heeft Koppel al een ander plan bedacht. "We gaan kerstbomen en kerstpakketten verkopen voor het café. Om zo toch nog op een beetje positieve manier de feestdagen in te gaan. We zijn, voor zover ik weet, het enige café wat ook kerstbomen verkoopt", lacht hij.

Tijdens de vorige lockdown heeft het café een drive-thru geopend. "Maar dat gaan we nu niet doen. Daar is het te koud voor, dus dat is voor niemand fijn", beklemtoont hij. Ze zijn wel aan het kijken of het bezorgen van hapjes en drankjes ook nu weer een optie kan zijn. 

De maatregelen voor de horeca werden onlangs al aangescherpt. Na negen uur mochten er geen nieuwe klanten meer plaatsnemen en na tien uur moest iedereen naar huis. "Dat was voor ons niet te doen. Het was niet rendabel om open te blijven. De natte horeca werd hier echt door geraakt."

De persconferentie van het kabinet zal dinsdagavond om 19.00 uur plaatsvinden.

Zutphen heeft sinds kort ook een teststraat...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.