Oude IJsselbrug binnenkort afgesloten voor weg- en treinverkeer

Oude IJsselbrug binnenkort afgesloten voor weg- en treinverkeer

De Oude IJsselbrug bij Zutphen is binnenkort een ruime dag afgesloten voor weg- en treinverkeer. Vanaf zaterdag 17 oktober 12.00 uur kan gemotoriseerd verkeer niet meer over de brug. De gehele zaterdag en zondag rijden ook de treinen niet over de brug.

Enkel fietsers en voetgangers kunnen dat weekend nog gebruik maken van de brug, al moeten de voetgangers wel over het fietspad. Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Nieuwe IJsselbrug. De werkzaamheden die invloed hebben op het wegverkeer duren naar verwachting tot 16.00 uur. Treinreizigers moeten tot maandagochtend met een speciale bus.

Ondertussen is dat weekend de N345 vanuit De Hoven richting Apeldoorn afgesloten vanwege andere werkzaamheden. Wil je vanuit Apeldoorn naar De Hoven dan zal je via de A1 bij Deventer, de N348 en tenslotte de Nieuwe IJsselbrug moeten rijden. Op de N348 tussen Zutphen en Deventer zal het dan ook flink drukker zijn.

In het weekend vol werkzaamheden zal de ballastkist van de brug weer terug worden gebracht naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarvoor wordt de bovenbouw inclusief de ballast verwijderd. De ballastkist maakt het mogelijk dat de brug open en dicht kan gaan. De Oude IJsselbrug heeft vorig jaar al paar mankementen gehad, omdat de ballastkist tegen de brug schuurde. Om dit te voorkomen, komt er nu een extra ballast in. Het staal van de ballastkist wordt daarbij vervangen voor lood.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.