Hier vind je de nieuwe corona-teststraten in Zutphen

Hier vind je de nieuwe corona-teststraten in Zutphen

Wie vermoedens heeft het coronavirus te hebben kan zich nu laten testen in Zutphen. Woensdag zijn twee teststraten geopend in de gemeente.

Beide teststraten zitten op industrieterrein de Revelhorst, aan de Loohorst 6. Deze teststraten zijn er alleen voor mensen die een afspraak maken. De GGD Noord- en Oost Gelderland beklemtoont dat je hier zonder afspraak niks te zoeken hebt.

In eerste instantie wilde de GGD de adressen geheim houden. Toen naar buiten kwam dat zorginstelling GGNet een eigen teststraat krijgt was er wat verwarring over of deze dan ook voor buitenstaanders zou zijn. Dat is niet het geval. De teststraat van GGNet is alleen voor personeel, de twee aan de Loohorst zijn voor iedereen.

Lees verder onder de video...

Mensen met coronaklachten kunnen een afspraak voor een test maken via 0800-1202. Wanneer je een test doet moet je totdat je de uitslag krijgt, dat duurt zo'n 48 uur, in thuisquarantaine. Bij een positieve uitslag moet je langer thuisblijven, dan wordt er ook een bron- en contactonderzoek gedaan.

Met de auto

Nu Zutphen een eigen testlocatie heeft scheelt dat reizen. Eerder moesten mensen naar Zelhem of Apeldoorn rijden. De testlocatie aan de Loohorst is een drive-thru. Mensen moeten er met hun auto doorheen rijden. "Rij bij voorkeur zelf en dus alleen naar de testlocatie. Rij, als het echt niet anders is, alleen mee met één van uw huisgenoten, als deze een auto heeft. Neem plaats links achter de bestuurder", legt de Rijksoverheid uit.

Wanneer de auto geen optie is wordt aangeraden dit te melden bij het maken van de afspraak. Dan wordt gekeken of het per (brom)fiets of te voet kan.

 | Harm Seubring / LGLD

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.