Geen publiek meer langs sportvelden: 'Hopelijk nemen ouders hun verantwoordelijkheid'

Geen publiek meer langs sportvelden: 'Hopelijk nemen ouders hun verantwoordelijkheid'

De komende tijd zal het rustig zijn langs de sportvelden. Toeschouwers zijn niet meer welkom, meldde het kabinet maandagavond tijdens een persconferentie. Maar hoe willen de clubs fanatieke ouders buiten de deur houden?

Eerder dit jaar zijn wedstrijden, toernooien een evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Maar vanaf nu mag daar geen publiek meer bij zijn. Ouders mogen hun kinderen nog wel naar de sportclub brengen, legt voetbalclub Be Quick uit: "Voor de ouders geldt dat zij hun kind voor het hek moeten afzetten bij zowel trainingen als wedstrijden." En de ouders die kinderen naar een uitwedstrijd rijden "mogen de wedstrijd wel gewoon bijwonen."

Vanzelfsprekend

Voetbalclub AZC hoopt dat ouders hun eigen verantwoordelijkheid nemen. "Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Net als iedereen moeten ook zij zich aan de RIVM-maatregelen houden." Vervelend is het wel, want "voor voetbal zijn er veel supporters. We hebben een trouwe achterband die graag meegaan naar thuiswedstrijden." De woordvoerder benadrukt dat het "wel een gemis gaat worden langs de lijn."

Vooralsnog geldt de regel voor de komende drie weken, wat daarna nog verlengd kan worden. Verder zijn de kantines dicht.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.