Hoe maken ondernemers hun historische panden rolstoelvriendelijk?

Hoe maken ondernemers hun historische panden rolstoelvriendelijk?

In een historische gemeente zoals Zutphen is soms wat lastig om alle panden rolstoeltoegankelijk te maken. Maar toch wil het best lukken, met een beetje doorzettingsvermogen. LokaalGelderland maakte een nieuw rondje door de gemeente en deelde het toegankelijkheid-keurmerk uit. 

Lees verder onder de video... 

Is het lastig om rolstoeltoegankelijk te zijn in de gemeente? "Ik denk het wel. Er zijn veel afstapjes en drempeltjes", aldus Peter van Belzen van Jones & Jones Zutphen. Gijs Peteroff heeft het Genietcafé in een monumentaal pand. Hij kan het beamen: "Het is een hele uitdaging in een pand van 700 jaar oud. We hebben onder onder andere vloeren zo drempel-vrij mogelijk gemaakt."

Behelpen

Dat ondernemers hun best doen om hun zaken rolstoelvriendelijk te maken is wel duidelijk in de gemeente. "Iemand die in een rolstoel zit moet ook cadeaus kunnen kopen", legt van Gerrie Lobart van WWIB zorg op maat & Favorabel uit. Lydia Mogesomp van Lydia Lingerie Advies: "We hebben alles zo ruim mogelijk opgezet. Met een rolstoel kun je overal goed langs."

Soms is het gewoon een kwestie van een beetje logisch denken. "We zetten veel spullen aan de zijkant", aldus Jeroen Janssen van Ringfoto Drent "We laten de deuren eigenlijk altijd wel open", beklemtoont Ron van 't Hul van Kwalitaria Warnsveld. 

Ondernemers die nog geen keurmerk hebben kunnen deze aanvragen via [email protected].

Alle toegankelijke winkels in kaart gebracht...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.