Jongen (16) aangehouden voor reeks branden in Zutphen, mogelijk meer arrestaties
Onder meer een schuurtje ging in vlammen op.

Jongen (16) aangehouden voor reeks branden in Zutphen, mogelijk meer arrestaties

Een 16-jarige jongen uit Eefde is dinsdag aangehouden voor de reeks branden die zondag in de Zutphense wijk Leesten woedde. Dat bevestigt de politie. Zondagochtend vonden er in een zeer korte tijd vijf branden plaats.

De wijk werd er in de vroege ochtend door wakkergeschud. Op camerabeelden is te zien dat een groep jongeren de wijk doortrekt. Daarbij is één van de jongens herkend door de buurt. "Dankzij tips en informatie van de buurtbewoners hebben we de arrestatie kunnen verrichten", vertelt politiewoordvoerder Anne Coenen. "We kregen de tips na onze getuigenoproep. Je ziet dat het echt belangrijk is voor ons onderzoek." Het is niet te zien of ze ook echt de branden hebben gesticht, maar de politie heeft wel genoeg redenen tot verdenking.

Meerdere aanhoudingen

Onder meer een fiets, motor en een schuurtje gingen in vlammen op. Dat gebeurde in de omgeving van de Lulofstraat en de Johanna Naberlaan. De politie startte een zoektocht in de wijk, maar die leverde niets op.

Het onderzoek naar de brand gaat nog verder. "We sluiten ook niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen." Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de poging tot inbraak bij de brandweerkazerne, die diezelfde nacht plaatsvond.

Deze motor moest het ontgelden. | Harm Seubring / LGLD
Deze motor moest het ontgelden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.