Man (48) de cel in voor verkrachting in Zutphens asielzoekerscentrum
Het AZC in Zutphen.

Man (48) de cel in voor verkrachting in Zutphens asielzoekerscentrum

Een 48-jarige asielzoeker uit Irak is veroordeeld tot een celstraf omdat hij een medebewoonster van het asielzoekerscentrum heeft verkracht. Dat heeft de rechtbank besloten. De rechtbank legde een celstraf op van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk.

De man ging ongevraagd de kamer van het slachtoffer binnen, in het asielzoekerscentrum aan de Voorsterallee in Zutphen. Vervolgens begon hij het slachtoffer aan te raken en de vrouw seksueel te betasten. Dit alles gebeurde op de kamer van de vrouw, een plek waar ze zich veilig zou moeten voelen.

Gevoelens van lust

De rechter neemt het de man kwalijk dat hij alleen aandacht had voor zijn eigen gevoelens van lust. "Daarbij hield hij geen rekening met de gevolgen voor het slachtoffer. De man heeft met zijn handelen een ernstige inbreuk gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het slachtoffer." aldus de rechtbank.

De man krijgt een proeftijd van drie jaar voor zijn voorwaardelijke strat. De officier van justitie eistte eerst 24 maanden, maar de rechter bracht dit vanwege soortgelijke uitspraken terug naar 15 maanden. Daarnaast moet de man een schadevergoeding van 2.000 euro betalen en heeft hij een contactverbod gekregen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.