'Haal parkeerplaatsen weg uit smalle Zutphense straten'

'Haal parkeerplaatsen weg uit smalle Zutphense straten'

Een brandweerwagen kwam maandag vast te zitten in de Zutphense Spiegelstraat. Volgens inwoners van de smalle straat, in de binnenstad, een teken dat de parkeerplaatsen daar echt weg moeten. 

Lees verder onder de video... 

Waar de auto's geparkeerd staan is gewoon erg krap en regelmatig staat er een busje of vrachtauto vast. Voor de veiligheid vind ik het een van de reden om de straat auto vrij te maken", legt Petra de Haas uit. Ze woont zelf in de Spiegelstraat, en zag de taferelen om de brandweerwagen de steeg uit te krijgen. 

Tweerichtingsverkeer

De straat is ook tweerichtingsverkeer, iets wat ze vreemd vind. "Ik zou graag willen dat de straat en meerdere in de binnenstad alleen maar voor laden en lossen is. Als er echt een heftige brand is dan moet de brandweer eerst de auto wegduwen. Ik vind het ook niet erg om wat verder weg te parkeren met mijn auto."

Zelf zet ze haar auto bijna nooit in de straat neer. Vooral voor de veiligheid en de doorstroming vind ze het belangrijk, maar ook voor het beeld. Ze zegt dat zo'n historische binnenstad er niet mooi uitziet als het vol met auto's staat."

Beelden van de brandweerwagen die niet langs een auto kwam... 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.