Brummen heeft geen budget voor hondenpoep-afvalbakken

Brummen heeft geen budget voor hondenpoep-afvalbakken

De gemeente Brummen heeft openbare vuilnisbakken, speciaal voor plasticafval. Maar waarom is er dan geen geld voor zakjes hondenpoep? We zochten het uit in Vraag het LGLD. 

In Vraag het LGLD zoeken wij het antwoord op de vragen die je hebt. Wil je graag iets weten? Stuur het naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit.

Brummenaar Ton Leemereise las het artikel over de nieuwe prullenbakken en was verbaasd. "Wat een onzin. Ik heb de gemeente twee keer gevraagd voor hondenafval-prullenbakken en dan is het antwoord daar hebben we geen geld voor", schrijft hij. 

Volgens de gemeente Brummen is dat logisch te verklaren, legt woordvoerder Gert-Jan van Dijk uit. "We hebben beleid en bepaald, en beperkt, budget voor de reguliere afvalbakken. Daarbij is het de vraag of je op elke plek in de gemeente een afvalbak heb willen staan. Deze moet je immers kopen, plaatsen, legen, reinigen etc. Vandaar dat er in het beleid terughoudendheid is bij de bestaande prullenbaklocaties."

Reguliere afvalbakken

De zegsman gaat verder: "Het bericht gaat niet over de reguliere afvalbakken, maar een aanvulling daarop. De bakken voor gescheiden inzameling in de openbare ruimte worden namelijk betaald vanuit een vergoeding van de verpakkingsindustrie om zwerfafval tegen te gaan. De PMD bakken zijn bakken bestemd voor een deel van die verpakkingen. Een mooi initiatief waar de gemeente dus graag gebruik van maakt en past in ons beleid van afvalscheiding."

Waar de hondenpoep van de Eerbekenaar dan heen moet? "Ander afval, zoals ook hondenpoepzakjes, mag in de gebruikelijke afvalbakken. En onze boodschap aan ieder is ook helder: Is een afvalbak vol, zoek dan een andere afvalbak in de buurt." Het afval meenemen naar huis kan natuurlijk ook nog. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.