Brandweerwagen komt vast te zitten in Zutphense steeg

Brandweerwagen komt vast te zitten in Zutphense steeg

De Zutphense brandweer moest maandagochtend uitrukken voor een brandmelding in de Zutphense binnenstad. Echter was het nog een hele opgave om met de grote wagens door de kleine, volgeparkeerde, steegjes te komen. 

Lees verder onder de video...

De melding bleek al snel loos alarm te zijn. Echter stonden de drie wagens toen al wel midden in de Spiegelstraat. Dit is een smal steegje in het centrum van de stad. Er stonden veel auto's in de steeg, waardoor de brandweer er niet door kwam. De politie moest op zoek naar de eigenaren van alle auto's, zodat zij deze weg konden halen. "Dat is het nadeel van zo'n smalle, maar mooie binnenstad. Soms kom je er niet meer uit", lacht de bestuurder van de brandweerwagen. 

Schade

Uiteindelijk werden alle eigenaren gevonden, waarna de brandweer de steeg uit kon. Of dit een probleem is bij grote incidenten? "Nee, dan rijden we er gewoon doorheen. Ook als dat betekent dat de auto's die er staan beschadigd raken. Maar hier was geen sprake van een groot incident, dus dan maken we liever geen schade."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.