Hufter rijdt in op groep ganzen

Hufter rijdt in op groep ganzen

Een hufterige automobilist is donderdag op een groep ganzen ingereden. Dit gebeurde aan de Houtwal in Zutphen, vlak bij het politiebureau.

Eén gans heeft het niet overleeft. "Hij reed gewoon vol gas, zonder te remmen, op de groep in", vertelt Anita Post Luessink. Ze zag het gebeuren. "En dan liet hij het beestje ook nog liggen!" 

De dader reed in een grijze Renault Megan. De getuige heeft het kenteken opgeschreven en roept de dader op om zich te melden bij de politie. "Ik ben zo boos en zo verdrietig. Omdat je niet eens remde, maar gewoon doorrijd", schrijft de Zutphenaar aangeslagen. 

"Je bent als bestuurder verplicht dit te melden bij de politie"
Woordvoerder Dierenbescherming

De Dierenbescherming is niet te spreken over dit soort gedrag. "Het kan veel dierenleed veroorzaken en doorrijden na een aanrijding met een wild dier, ook een gans, is strafbaar. Je bent als bestuurder verplicht dit te melden bij de politie", legt een woordvoerder uit. 

Niks gemerkt?

Of de dader het misschien niet gemerkt heeft? "Ik kan me het niet voorstellen dat je dat niet merkt, maar heb het gelukkig zelf nog nooit meegemaakt", aldus de zegsman. 

Wie wat gezien heeft van dit incident wordt verzocht het te melden aan de politie, via 0900-8844.

LET OP: Onderstaande foto kan als schokkend worden ervaren

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.