Parkeerverbod voor fietsen in Zutphense binnenstad; niet iedereen blij

Parkeerverbod voor fietsen in Zutphense binnenstad; niet iedereen blij

De Zutphense binnenstad zal voor een groot deel fietsvrij gaan worden. Dit betekent dat er nergens, in het voetgangersgebied, fietsen geparkeerd mogen worden. 

"Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, wordt het ook drukker in de binnenstad. Doordat de meeste winkels weer open zijn en de terrassen meer ruimte innemen, is 1,5 meter afstand houden soms lastig. Zeker als er ook geparkeerde fietsen staan", legt de gemeente Zutphen uit. 

Er worden fietsenstallingen aan de rand van het voetgangersgebied geplaatst. Hier kunnen de fietsen geparkeerd worden, waarna te voet de stad in gegaan kan worden. De stallingen staan in de Laarstaat, op het 's Gravenhof en op de Zaadmarkt. 

Kritiek

De meningen over het nieuwe plan lopen uiteen. Raadslid Martijn Siemes heeft kritiek op hoe de stallingen eruit zien: "Dranghekken en rode linten stralen idd gastvrijheid uit", meldt hij. Zutphenaar Elze Boshart, aangesloten bij de Partij voor de Dieren: "Sympathiek plan! Alleen het parkeren van mijn fiets niet. Die gebruik ik als boodschappenkarretje en heb ik op verschillende plekken in de binnenstad nodig. Als ik alles kon dragen kwam ik niet op de fiets."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.