Sportwedstrijden gaan nog niet door, scoutingclub biedt alternatief

Sportwedstrijden gaan nog niet door, scoutingclub biedt alternatief

De versoepelingen van de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) zorgen ervoor dat de jeugd weer mag sporten. De trainingen gaan weer door, maar de velden blijven verder nog leeg. Wedstrijden mogen namelijk nog niet worden gespeeld. En daar heeft een Zutphense scoutinggroep iets op bedacht.

De bijeenkomsten van de scoutinggroep mogen namelijk wél doorgaan. Daarom zijn alle kinderen die wel tegen een stootje kunnen, een buitenkind zijn en niet bang zijn om vies te worden, welkom. "Tot aan de zomervakantie kunnen ze gratis terecht bij de scouting", aldus scoutinggroep St. Joris.

"Door samen in de natuur te spelen, te stoeien en dingen te bouwen leert je kind nieuwe dingen ontdekken en samen te werken in de natuur. Zo bouwen scouts bruggen, leren ze alles over vuur, kunnen ze insecten van héél dichtbij bekijken en worden ze geblinddoekt gedropt."

Kinderen van 5 tot 7 jaar zijn elke zaterdag tussen 10.00 uur en 11.30 uur welkom bij de St. Joris, kinderenn van 7 tot 12 jaar tussen 13.30 uur en 15.30 uur.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.