Cinemajestic moet verbouwing uitstellen door corona-verliezen

Cinemajestic moet verbouwing uitstellen door corona-verliezen

De Zutphense bioscoop Cinemajestic was van plan om te gaan verbouwen, maar dat gaat even niet door. Door de inkomsten die ze misgelopen zijn door het coronavirus zullen ze het op de lange baan moeten schuiven. 

De bioscoop moest, net als veel andere ondernemingen, ruim tien weken de deuren gesloten houden. Dat zorgt niet voor grote financiële problemen bij het bedrijf, maar dat heeft wel impact op de verbouwingsplannen. "Financieel gezien hadden we gelukkig een buffer opgebouwd. Maar wel gaat voorlopig de verbouwing niet door vanwege die reden", legt mede-exploitant Cynthia Marras uit. 

Maatregelen

Op 1 juni mogen ze open, maar dan wel met verplichte maatregelen. Zo mogen er bijvoorbeeld maar dertig mensen in de zaal zitten. "We gaan wel open op 1 juni, maar ook wij kunnen totaal niet break-even draaien met 30 bezoekers per zaal", beklemtoont Marras. 

Naast het maximale aantal aanwezigen in de zaal gelden ook de 'standaard' regels. Ook mag je maar met maximaal twee personen of met je huishouden naar de film gaan. Er komen looproutes en ook in het café zijn een beperkt aantal plekken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.