Week vol ongelukken en branden: 'mensen komen hun huis weer uit'
Zondag was er een ernstig ongeval in Vorden.

Week vol ongelukken en branden: 'mensen komen hun huis weer uit'

Tussen half maart en eind april waren er voor de helft minder verkeersongelukken in ons land en ook in de regio. Dat blijkt uit onderzoek van verkeersbureau VIA. Maar de afgelopen week is de stijging weer hard ingezet. 

De afgelopen zeven dagen deed deze nieuwswebsite verslag van verschillende branden en ongelukken. Dit terwijl het de weken daarvoor, door de coronacrisis, erg rustig was. "Mensen komen weer meer buiten en dan gebeurt er meer. Dat is een logisch gevolg", legt een politiemedewerker uit bij een ongeluk in de regio. "Branden kun je iets minder linken aan de coronamaatregelen, maar ook wij zien weer een stijging", legt een brandweerman uit. 

Dat er deze week relatief veel incidenten waren lijkt toevallig te zijn. Maar de stijging is wel weer ingezet nu mensen meer naar buiten gaan. "Het is ondertussen wel weer gedaan met de rust. De regels worden versoepelt en mensen gaan naar buiten. Dus we krijgen het weer drukker", legt de agent uit.

De afgelopen zeven dagen waren twee ernstige ongelukken waarbij een traumahelikopter opgeroepen moest worden. Normaal is er ééns in de paar maanden een incident waarbij ondersteuning vanuit de lucht gevraagd wordt. Beide ongelukken vonden ook nog eens plaats in Vorden. 

'Schade inhalen'

Verder was er nog een klein ongeluk in de Zutphense binnenstad en op de beruchte kruising bij Warnsveld ging het weer mis. De brandweer moest aan het werk bij een brand in Vorden en in de Zutphense wijk De Moesmate. Tot slot was er nog een gijzelingsactie in Zutphen zondag. "Het lijkt wel alsof we de schade aan het inhalen zijn", grapt de brandweerman. Alleen in Brummen bleef het deze week nog rustig. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.