QR Code als menukaart: horeca maakt zich klaar voor anderhalvemetersamenleving
Fady Merhame van Restaurant Sultani.

QR Code als menukaart: horeca maakt zich klaar voor anderhalvemetersamenleving

Alle horeca mag haar deuren weer openen op 1 juni. En daarom zijn ze nu al druk bezig met het nemen van de nodige aanpassingen. De anderhalve meter afstand moet gewaarborgd worden en er morgen niet meer dan dertig mensen in het restaurant zijn. 

Het kost aardig wat werk om je restaurant coronaproof te maken. Fady Merhame van Restaurant Sultani: "We gaan werken met twee shifts voor het diner, zodat we zeker weten dat er maximaal dertig man binnen is. Ook moeten gasten bij hun reservering aangeven of ze binnen of buiten willen eten. Verder kunnen onze klanten via een QR-code de kaart bekijken, zodat ze de echte kaart niet aan hoeven te raken." Daarnaast zullen ze alles extra gaan schoonmaken. 

Ook restaurant De Pauw in Warnsveld is bezig met de nodige voorbereidingen. "Wij gaan ons restaurant en terras compleet ombouwen en gaan via een service wagen uitserveren bij de gasten", legt eigenaar Luuk Nikkels uit. "Maar wij zijn enorm verblijd dat we weer open mogen."

Inkomsten

Minder klanten in je zaak mogen hebben heeft wel impact op de bankrekening. Nikkels: "Het word een uitdaging om rendabel open te kunnen met de beperkingen. Maar wij gaan onze nevenactiviteiten van afhalen en bezorgen wat we nu ook al doen door zetten in juni om zo zoveel mogelijk kostendekkend te worden."

"Wij zijn enorm blij dat we weer aan het werk mogen"
Eigenaar restaurant Mykonos

Ook andere horecageledenheden zijn er klaar voor. Remy Koppel, van Café Camelot: "Wij zijn er al lang klaar voor! Met QR code’s, online menukaarten, betalen via Ideal en Corona veilige werkmethoden." Dimitrios Anastassopoulo van Grieks Restaurant Mykonos: "Wij zijn enorm blij dat we weer aan het werk mogen. We gaan verschillende aanpassingen doorvoeren en zullen erg aan de anderhalve meter afstand moeten wennen. Maar dat komt vast goed. Ik ga de helft van mijn tafels gebruiken en we moeten nog even nadenken over wat andere aanpassingen." 

Horecaondernemers nadat ze hun zaak moesten sluiten...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.